Berkovići dobijaju trim stazu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Berkovići dobijaju trim stazu

Izvor: Opština Berkovići | Foto: Opština Berkovići | Datum:14.08.2015.

U okviru projekta „Sportom do zdravlja“ koji implementira džudo klub „Berkovići“, u toku su radovi na izgradnji trim staze, a i realizacija programa rada škole džudoa.


Projekat, ukupne vrijednosti 37.118,78 KM, implementira se u okviru LOD IV projekta koji finansira Evropska unija iz pred-pristupnih fondova (IPA), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija ( UNDP).

Opština Berkovići sufinansira projekat sa 23 %, odnosno sa 8.537,32 KM.

Uz pomoć ovog projekta i lokalne zajednice, i uz podršku Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske" i Osnovne škole “Njegoš" na lokalitetu borove šume u blizini stambenog naselja stvoriće se adekvatni uslovi za rekreaciju i bavljenje sportom, te promocijom zdravog načina življenja uticaće se na povećanje ekološke svijesti stanovništva. Izgradnjom trim staze i igrališta, čišćenjem divljih deponija i prosjecanjem šiblja, bez narušavanja prirodnog ambijenta borove šume, dobiće se prostor za rekreaciju, bavljenje sportom i realizaciju školskih izleta i drugih vannastavnih aktivnosti.


Realizacija projekta škole džudoa direktno će uticati na promociju džudo sporta i na povećanje broja djece i omladine koja se aktivno bave sportom. Uspjesi i rejting koje berkovićki džudo klub ima u dosadašnjem radu predstavljaju jedan od dobrih preduslova za uspješnu realizaciju planiranih aktivnosti. Stručno osoblje, odnosno treneri, koji rade sa djecom u školi džudoa i ostalim aktivnim članovima džudo kluba „Berkovići" kontinuiranom nadogradnjom svoga znanja doprinose još kvalitetnijem radu i postizanju što boljih rezultata.

Takođe projekat želi da pojača aktivnosti na boljem upoznavanju zajednice sa aktivnostima džudo kluba, prednostima bavljenja sportom, te podizanju ekološke svijesti prvenstveno mladih. Kroz planirane aktivnosti od velikog značaja će biti podizanje društvenog aktivizma i volonterizma kako kod mlade tako i starije kategorije stanovništva.

Kratkoročno, rekreacijski programi daju neposredno pozitivne uticaje na zdravlje i fizičku kondiciju , a dugoročno se postiže ključni cilj, a on je samostalnost starijih osoba, njihova nezavisnost o pomoći društva i rodbine, drugim riječima aktivno i zdravo starenje, a mlađim osobama omogućuje smanjenje zdravstvenih problema , jačanje otpornosti organizma , prevencija za određene bolesti,te sveukupni bolji status organizma.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: