Bilećki odbornici usvojili Nacrt budžeta za 2019. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećki odbornici usvojili Nacrt budžeta za 2019. godinu

Izvor: Hercegovina Promo | Datum:01.02.2019.

Da usvoje zakašnjeli Nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od oko 10.300.000 maraka bilećkim odbornicima je trebalo punih pet sati. Za to vrijeme o ovom značajnom dokumentu najmanje se govorilo. Oni koji su bili spremni polemisati o budućnosti Bileće danas nisu imali uslova za to.

Zbog galame i uvreda sjednicu je napustio i načelnik opštine Miljan Aleksić. Za šefa kluba odbornika SNSD Ljubu Vukovića ovakvo ponašanje je neprihvatljivo jer uslova za rad nema. Nacrt budžeta je jedva usvojen, a ostalo je još mnogo posla ističe on, jedino rješenje po njemu je raspuštanje parlamenta.

“Pojedini odbornici jako nekorektno i na drzak i bezobrazan način diskutuju i raspravljaju o pojedinim tačkama dnevnog reda i pojedine uvrede na račun drugih odbornika i načelnika opštine i svih prisutnih su jako, jako drske, bezobrazne i nekorektne. Najbolje bi možda i bilo da se ne usvoji konačno ovaj budžet i da dođe do raspuštanja ove i ovakve skupštine, jer je ovo stvarno sramota šta pojedini odbornici traže i predlažu”, izjavio je Ljubo Vuković, odbornik SNSD-a.

Oni koji su pročitali ovogodišnji Nacrt budžeta kažu da je mogao biti i bolji. Zamjerki su imali svi, i oni koji su glasali „za“ kažu da se mnogo toga ne poklapa.

“Ne može biti 9% veća lična primanja u odnosu na izvorna sredstva budžeta. Ja problem prekomjernog zapošljavanja u ovoj opštini ističem već 5-6 godina i ono je već sada došlo do izražaja”, kaže Slavko Dangubić, odbornik DNS-a.

Samo za plate radnika iz budžeta će otići oko četiri i po milona maraka. Ovogodišnji Nacrt budžeta za 7% je manji nego predloženi budžet za 2018 godinu. Najviše prihoda i ove godine se očekuje od HET-a na osnovu naknade za potopljeno zemljište, nešto više od 2 miliona maraka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: