Nevesinje: Inspekcija pozvala neregistrovane vlasnike privatnog smještaja da prijave djelatnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Inspekcija pozvala neregistrovane vlasnike privatnog smještaja da prijave djelatnost

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:01.02.2019.

Odsjek za inspekcijske i poslove komunalne policije Nevesinje  u Društvenom centru je organizovao sastanak sa vlasnicima privatnih smještaja koji nude usluge prenoćišta u opštini Nevesinje.

Šef Odsjeka Sandra Kovačević informisala je neregistrovane vlasnike privatnog smještaja u apartmanima, kućama za odmor i sobama za iznajmljivanje sa odredbama Zakona o boravišnoj taksi i Zakona o porezima i doprinosima, poručivši da u skladu sa ovim zakonima u što skorije vrijeme moraju prijaviti svoju djelatnost.

- Promjenom zakonske regulative stekli su se uslovi da vlasnici privatnog smještaja iz sive zone uđu u regularne tokove poslovanja - istakla je Kovačević dodajući da će u narednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor.

Po Zakonu o boravišnoj taksi, vlasnici smještaja koji imaju do 16 kreveta, podliježu paušalnoj obavezi koja po opštinskoj odluci iznosi 15 KM po ležaju na godišnjem nivou. Za vlasnike koji se ne budu pridržavali ovih odredbi, predviđene su kazne od 500 do 2.000 KM.

- Cilj inspekcije nije kažnjavanje već registracija i legalizacija subjekata, s obzirom da su stvorene zakonske pretpostavke za pružanje ovakvih vrsta ugostiteljskih usluga- zaključila je Kovačević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: