Djeca iz Trebinja ljetovala u Kumboru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Djeca iz Trebinja ljetovala u Kumboru

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.08.2015.

Dvadesetjedno dijete iz socijalno ugroženih porodica iz Trebinja boravilo je u proteklih deset dana u crnogorskom ljetovalištu Kumbor.
72b14c62-5621-4924-95d7-4a36d09638e8_imgx1498.jpgU okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ u Kumboru su na ljetovanju boravila djeca iz višečlanih porodica, porodica koje ostvaruju pravo na dodatak na djecu, porodica koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć prema Zakonu o socijalnoj zaštiti i troje djece preko Boračke organizacije Trebinje, čiji su roditelji ratni vojni invalidi.
Sa mališanima su boravili i vaspitači i socijalni radnici Centra za socijalni rad Trebinje. U toku boravka je organizovana škola plivanja, kulturno zabavne i sportske aktivnosti.
Projekat realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, a Javna ustanova Centar za socijalni rad Trebinje je putem programa, koji je finansirao Grad Trebinje, obezbijedila sredstva za putne isprave za decu koja su boravila na ljetovanju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: