Nevesinje: OBAVJEŠTENJE korisnicima mjesečnog boračkog dodatka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: OBAVJEŠTENJE korisnicima mjesečnog boračkog dodatka

Izvor: radio nevesinje | Datum:04.02.2019.

Odjeljenje za opštu opštine Nevesinje obavještava korisnike mjesečnog boračkog dodatka da 05.02.2019. godine stupa na snagu Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o boračkom dodatku, objavljena u „Službenom glasniku Republike Srpske“.

Pravo na mjesečni borački dodatak i dalje može ostvariti kategorisani borac od prve do pete kategorije kada navrši 60 godina života, ukoliko nije korisnik prava na invalidsku penziju kod kojeg je uzrok invalidnosti povreda zadobijena za vrijeme vršenja vojne dužnosti u okolnostima oružanih sukoba, odnosno bolest koja se uzročno posljedično veže za te sukobe, a invaliditet po tom osnovu je utvrđen više od 50% u odnosu na ukupan invaliditet, dodaje se u saopštenju.

O pravu na mjesečni borački dodatak rješava prvostepeni organ, na zahtjev stranke, po mjestu prebivališta stranke.Borcima koji su ispunili zakonom propisane uslove za ostvarivanje ovog prava, pravo na mjesečni borački dodatak se priznaje od prvog dana narednog mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Obrazac zahtjeva za priznavanje prava na mjesečni borački dodatak može se preuzeti u Šalter sali i u kancelariji broj 108.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: