U Nevesinju bujica nanijela odbačene bombe i tromblone | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju bujica nanijela odbačene bombe i tromblone

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.02.2019.

Tim Civilne zaštite Republike Srpske za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava danas je pored Gradskog stadiona u Nevesinju pronašao i bezbjedno uklonio više odbačenih bombi i tromblona koje je nanijela vodena bujica.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije upozoravaju građane da ne prilaze obilježenoj lokaciji jer postoji mogućnost da ispod površine vode ima još neuklonjenih ubojitih sredstava. Dodaju da će akcija biti nastavljena.

Republička uprava Civilne zaštite apeluje da građani ne bacaju neeksplodirana ubojita sredstva u vodotokove, pogotovo sada kada su povećani i dodatno nepredvidivi.

U saopštenju Uprave je istaknuto da neodgovorno bacanje neeksplodiranih ubojitih sredstava u potoke, rječice i rijeke, povećava opasnost od minskog incidenta sa posljedicama za ljude, životinje i materijalna dobra.

"Molimo građane da, ukoliko imaju ili uoče ovakva sredstva, odmah pozovu broj Civilne zaštite za hitne situacije ili najbližu organizaciju Civilne zaštite, policijsku stanicu, kako bi neeksplodirana sredstva na bezbjedan način bila uklonjena i uništena", navedeno je u saopštenju Civilne zaštite, a prenosi  SRNA.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: