Konzul Srbije posjetio opštine Nevesinje i Istočni Mostar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Konzul Srbije posjetio opštine Nevesinje i Istočni Mostar

Izvor: radio nevesinje | Datum:05.02.2019.

Šef Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju Nebojša Božić posjetio je danas opštine Nevesinje i Istočni Mostar i sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o potencijalnim projektima koji bi mogli dobiti podršku institucija Republike Srbije.

Konzul se interesovao za trenutne privredne potencijale opštine Nevesinje i investicione planove opštinskih vlasti za 2019. godinu. On je rekao da Konzularna kancelarija želi biti u kontaktu sa hercegovačkim narodom kako bi prepoznala potrebe stanovnika.

− Nakon obilaska svih istočno-hercegovačkih opština i uvida u različite sfere privrednog i društvenog života, informacije ćemo prenijeti institucijama u Srbiji koje će ponuditi odgovarajuću pomoć − istakao je Božić.

Načelnik opštine Milenko Avdalović prenio je zahvalnost građana Nevesinja na dosadašnjoj pomoći Vlade Srbije, posebno za sredstva uložena u obnovu Doma kulture. On je rekao da budućnost Nevesinja vidi u razvoju energetskog sektora, šumarstva i poljoprivrede.

− Očekujemo da se uspješna saradnja vlada Republike Srbije i Srpske nastavi i u budućnosti, a opština Nevesinje je već odredila projekte za koje će tražiti podršku − dodao je Avdalović.

Prije Nevesinja, konzul Srbije boravio je na Zijemljima gdje je razgovarao sa rukovodstvom opštine Istočni Mostar o infrastrukturnim projektima i potencijalnoj pomoći Srbije. Predstavnike ove lokalne zajednice upoznao je sa procedurama dobijanja državljanstva Srbije preko Konzularne kancelarije u Trebinju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: