Zdravko Čolić poslije 50 godina u Herceg Novom: Preko 10.000 posjetilaca na koncertu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zdravko Čolić poslije 50 godina u Herceg Novom: Preko 10.000 posjetilaca na koncertu (FOTO)

Izvor: Radio Jadran | Foto: Radio Jadran | Datum:09.02.2019.

Kolone automobila, posjetilaca koji pješke hrle ka Igalu, defile i nastupi domaćih, Gradske muzike, Mjesne muzike Đenovići, Diana, mažoretki, trombonjera, maskara, zatim dug i “žestok” vatromet, pa onda Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina bili su prethodnica veličanstvenom koncertu Zdravka Čolića.

Poslije pola vijeka sjajne karijere, koju je započeo upravo u Novom, u Bijeloj, legenda regionalne pop scene izašao je na binu uz pozdrav: “Dobro veče Herceg Novi”, uz ovacije publike i brojnih fanova.

Poželio je da slavimo još 100, 200, 300 godina Praznik mimoze i kazao da mu je posebno drago što je na 50. jubilarnom. Prisjetio se i svojih početaka u Baošićima i Bijeloj, kada je prvi put “pustio glas” na sceni.

Pred preko 10.000 posjetilaca onda su uslijedili dobri stari Čolini hitovi, Gori vatra, Svadvarskim sokakom, Kristina, E, draga draga… A toga ima još dosta. Za očekivati je da završi s novijim pjesmama sa 15. albuma na kome je 11 kompozicija.

Koncert na platou ispred hotela Igalo je tek počeo, atmosfera je odlična, kakvu je Herceg Novi dugo iščekivao, pozitivna i vesela. Novljanima se pridružilo i dosta gostiju iz okruženja, samo iz Slovenije oko 1000 gostiju, zatim iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva… Ispunjen je čitav prostor do Galeba.

U Igalu sve vrca od dobre energije. Publika pleše, pjeva, uživa… Zdravko neumoran, pjeva kao prije 20 godina. Ipka, negđe oko 23 sata zabubnjao je Dragoljub s Balkanskom lavinom.

– Ponosan sam što sam iz Herceg Novog i ponosan sam što Praznik mimoze broji moje godine na sceni. Prvi maskenbal sam ja svirao i evo dođe do 50 godina. Ali više neću da sviram bubanj hoću da pjevam. Ljudi, kad sam mali bio želio sam da pjevam, a ne da sviram bubanj i sad ću da vas davim sa pjevanjem – poručio je Dragoljub Đuričić, kroz smjeh, a onda zajedno s publikom počeo da udara ritam. On je poznat kao bubnjar bendova YU grupa, Leb i sol i Kerber, član pratećih bendova Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića, kao i po svom solo i radu s Balkanskom lavinom, ali i po neodoljivom šarmu i pričljivosti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: