Lomljenjem slavskog kolača nastavljeno obilježavanje slave grada Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Lomljenjem slavskog kolača nastavljeno obilježavanje slave grada Trebinje

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:19.08.2015.

Lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade gradske administracije Trebinje nastavljeno je obilježavanje Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave ove lokalne zajednice i Sabornog hrama u ovom gradu.

Uz prisustvo velikog broja gostiju i zvaničnika sa svih strana ispred trebinjske zgrade administracije danas tačno u podne svečano je presječen slavski kolač. Pozdravljajući prisutne goste gradonačelnik Trebinja je istakao da će Trebinje uvijek raširenih ruku i sa ljubavlju dočekivati svoje goste razvijajući dobre odnose sa svima.

Gradonačelnik je istakao i pohvalio se uspjesima koje je Trebinje postiglo od prošlog Preobraženja ali i dodao da tek slijede uspjesi u najjužnijem gradu Srpske.

Ovoj svečanosti prisustvovao je veliki broj zvaničnika i gostiju među kojima su član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, konzul Srbije u RS Vladimir Nikolić ali i predstavnici velikog broja opština iz Srbije i Crne Gore kao i načelnici istočnohercegovačkih opština. Trebinje danas slavi, Trebinje je danas grad pun dešavanja ali pun i gostiju koji su pristigli sa svih strana da podjele radost i proslave Preobraženje Gospodnje sa trebinjcima. Ulice ovoga grada danas su vrvile od ljudi.

Obilježavanje krsne slave Trebinja i sabornog hrama biće nastavljeno i večeras od 19 časova prazničnim večernjim služenjem u sabornom hramu a od 20:30 ulicama grada kreće litija, u 21:30 na gradskom trgu svim prisutnim obratiće se gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i Episkop Zahumsko-hercegovački i primorski gospodin Grigorije. Posle toga na trgu slobode sve prisutne će zabaviti Željko Samardžić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: