Ravnogorci u Nevesinju proslavili krsnu slavu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ravnogorci u Nevesinju proslavili krsnu slavu (FOTO)

Izvor: radio nevesinje | Datum:16.02.2019.

Svetom liturgijom, pomenom poginulim borcima i polaganjem cvijeća Ravnogorski pokret Otadžbine Srpske u Nevesinju je proslavio krsnu slavu - Sretenje Gospodnje.

Nakon svete liturgije u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služen je pomen za sve poginule srpske borce. Prelomljen je i slavski kolač. Ravnogorci su potom obišli Spomen sobu, upalili svijeće i položili cvijeće kod Spomenika slobode. Slavskim svečanostima prisustvovali su predstavnici Otadžbinske uprave RS, Republičke i Opštinske boračke organizacije.

Čestitajući krsnu slavu članovima Ravnogorskog pokreta sveštenik Aleksandar Gajić poručio je da je blagosloveno svako sabranje koje kreće iz crkve i svete liturgije.

Predsjednik Opštinskog odbora Ravnogorskog pokreta Pero Lazović naglasio je da je ova organizacija osnovana na principima dobročinstva sa ciljem da čuva slobodarsku tradiciju srpskog naroda od Kosovskog boja do posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Ravnogorskog pokreta RS Dušan Sladojević poručio je da srpski narod treba da radi na slozi i jedinstvu, dodajući da se to najlakše može postići okupljanjem oko Srpske pravoslavne crkve.

Tokom zajedničkog druženja ravnogorci su izrazili uvjerenje da se srpski narod više nikada neće dijeliti i da će se uvijek okupljati oko najvažnijih nacionalnih pitanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: