JU 'Ekologija i bezbjednost': APEL građanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

JU 'Ekologija i bezbjednost': APEL građanima

Izvor: herceg tv | Datum:20.02.2019.

Iz JU "Ekologija i bezbjednost" Trebinje apeluju na sve građane da, ukoliko posjeduju ili pronađu zaostala neeksplodirana ubojita sredstva pozovu broj 121.

"Obzirom na činjenicu da je u prethodnoj godini na teritoriji Grada Trebinja pronađen veliki broj neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS),  apelujemo na naše sugrađane na oprez i pravilno postupanje u slučaju pronalaska istih", navodi se u saopštenju ove javne ustanove.  

Kako se navodi u saopštenju, u prethodnom periodu je, između ostalog, pronađeno 118 ručnih bombi, 26 tromblonskih mina,  5  ručnih rakentih bacača (zolja),  28 minobacačkih i artiljerijskih granata, 3,3 kg TNT-a,  8 protivpješadijskih mina i čak 49 550 metaka raznih kalibara.

"Nepravilno odlaganje NUS-a može izazvati ozbiljne posljedice po ljude i materijalna dobra. Zato apelujemo na sugrađane ukoliko posjeduju i pronađu zaostala neeksplodirana ubojita sredstva da pozovu broj 121 ili 122 i prijave, kako bi se adekvatno postupilo i kako protiv njih ne bi bio pokrenut postupak pred nadležnim organima", poručuju iz JU "Ekologija i bezbjednost".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: