Kupujmo domaće! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kupujmo domaće!

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:22.08.2015.

U Dučićevoj ulici u Trebinju danas je organizovana promocija domaćih proizvoda u okviru akcije "Naše je bolje". Ovom akcijom nastoji se promovisati kvalitet proizvoda iz Republike Srpske. Prolaznici su imali priliku posjetiti 18 štandova. Med i proizvodi od meda, mliječne prerađevine, tekstil, čajevi i voće samo je jedan dio proizvoda koji se proizvode na našim prostorima. Kvalitet je neosporan a projektom "Naše je bolje" želi se promovisati baš to.

Stručnjaci smatraju da građani nisu dovoljno informisani o kvalitetu domaćih proizvoda u odnosu na one uvozne. Mnogi kažu da je razlog to što je velika ekonomska kriza dovela kupce u takvu situaciju da se odlučuju za uvozne jer su jeftiniju u odnosu domaće iako su kako kažu naši proizvodi zdraviji.

Čini se Hercegovci nisu ni svjesni šta sve imaju i od čega se sve može proizvoditi. To dokazuje i činjenica da su Japnci otkrili kvalitete i ljekovitost smokvinog lista i drugog bilja i napravili ukusne kolačiće sa ljekovitim dejstvom. Ipak ima i onih koji su već odavno postali hercegovački brendovi. Trudom  kvalitetom proizvoda izborili su se na tržištu prebukiranim uvoznim proizvodima.

Prolazinici koje smo sreli kažu da se uvijek odlučuju za domaće.

Ovu manifestaciju organizuje privredna komora RS,područna privredna komora Trebinja zajedno sa gradom Trebinje. Danas su predstavljeni proizvodi iz cijele Republike Srpske, a većinom iz Hercegovine. Slične manifestacije održavaće se i u drugim gradovima Srpske.


Bojan Nosović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: