U školskim klupama nakon četiri decenije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U školskim klupama nakon četiri decenije

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:22.08.2015.

Školskim časom, a potom i druženjem u restoranu “Stadion” maturanti nevesinjske gimnazije iz 1975.godine obilježili su 40 godina mature.

Od 49 učenika osme generacije gimnazije “Blagoje Parović” koji su nastavu pohađali u dva odjeljenja obilježavanju rijetkog jubileja prisustvovalo je  njih dvadesetak.

Mnogi su prevalili stotine kilometara da bi sa svojim kolegama i prijateljima evocirali uspomene na dobra stara vremena.

Baš kao i prije četrdeset godina profesori Risto Brenjo i Siniša Ružić prozvali su učenike i upisali izostankeMaturanti su potom, jedan po jedan, govorili o svojim životnim putevima, porodici, profesionalnoj karijeri, ali i običnim stvarima. Nisu zaboravili ni kolege koji igrom sudbine više nisu sa njima. Iskrena radost, srdačan osmjeh i poneka suza, dok su se pozdravljali i pitali za zdravlje, mogla se vidjeti na licima ovih pedesetosmogodišnjaka koji su u mladosti voljeli iste stvari, dijelili iste probleme i zajedno kovali planove za budućnost.

Nekad stidljivi dječaci i djevojčice stasali su u poznate direktore, profesore,ljekare,arhitekte, pravnike, ekonomiste, ... Život ih je rasuo po čitavom svijetu, ali Nevesinje, svoju školu i društvo nisu zaboravili.

Od 49 maturanata iz 1975.godine samo rijetki nisu završili više škole i fakultete. No, tokom kratkog izlaganja nekadašnji gimnazijalci nisu se dičili ni zvanjima ni profesionalnim karijerama, nego su kao svoje najveće titule istakli to što su postali bake i deke, bar oni koji su dobili unučiće.

Nakon školskog časa maturanti supoložili cvijeće na  grobove  preminulih kolega i profesora. Druženje su nastavili u restoranu “Stadion.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: