U Gacku bratski dočekana djeca sa Kosova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Gacku bratski dočekana djeca sa Kosova

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:23.08.2015.

Juče popodne na platou ispred osnovne škole "Sveti Sava" u Gacku dočekano je oko četrdesetoro djece sa Kosova i Metohije, iz enklave Šilovo kod Gnjilana. Djecu i njihove učitelje po tradicionalnom običaju uz hljeb i so dočekali su predsjednik Skupštine opštine Gacko Jovan Kovačević i direktor OŠ "Sveti Sava" Radan Popović.


Popović je poželio dobrodošlicu djeci i zaželio im ugodan boravak u Gacku i Hercegovini, nakon čega su se djeca upoznala sa svojim vršnjacima iz Gacka koji će im biti domaćini narednih sedam dana.

Djeca iz Šilova tokom narednih sedam dana družiće se sa vršnjacima iz Gacka a u tom periodu pripremljen im je i bogat program pa će posjetiti Višegrad gdje će obići Andrićgrad i stari most, Tjentište i nacionalni park "Sutjeska"; upoznati se sa kulturno-istorijskim znamenitostima Gacka; obići Trebinje i njegove manastire te biće organizovan izlet do planinarskog doma Papin Do na Volujaku i druženje djece u prirodi.


U ime organizatora djeci se obratio predsjednik Skupštine opštine Gacko Jovan Kovačević koji je istakao da mu je velika čast što je opština Gacko domaćin djeci sa Kosova.

"Svetosavska Hercegovina kao i uvijek do sada iskazala je spremnot da ugosti našu braću sa Kosova i pokaže svoju tradicionalnu gostoprimljivost" - rekao je Kovačević za Herceg Televiziju.

On je najavio i humanitarnu aktivnost u okviru ove posjete, koja će se realizovati na način da će na Trgu Save Vladislavića biti postavljen štand na kojem će građani moći da daju svoje dobrovoljne priloge namijenjene djeci sa Kosova kako bi im bili obezbijeđeni udžbenici, školski pribor i druge neophodne stvari.


Da boravak mališana prođe u najboljem redu i ostane im u lijepom sjećanju pobrinuće se domaćini kao i organizatori: opština Gacko, Turistička organizacija, Sindikalna organizacija Rudnika i termoelektrane, Planinarsko društvo "Volujak", Osnovna škola "Sveti Sava", Kulturno - sportski centar, Dom zdravlja, kulturno-umjetnička društva ali i mnogobrojni gačani.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: