Planirano uspostavljanje još jednog alternativnog voda za napajanje strujom u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Planirano uspostavljanje još jednog alternativnog voda za napajanje strujom u Nevesinju

Izvor: radio nevesinje | Datum:26.02.2019.

Izvršni direktor za tehničke poslove u „Elektro-Hercegovini“ Nebojša Rikalo potvrdio je za Radio Nevesinje da će danas pokušati da obezbijede još jedan alternativni vod za napajanje potrošača u Nevesinju dok traje otklanjanje kvara na dalekovodu Mostar – Nevesinje.

Opština Nevesinje se trenutno napaja preko dalekovoda Berkovići – Udbina koji je ograničene snage pa se potrošači naizmjenično uključuju po nekoliko časova.

Rikalo kaže da su nakon obilaska mjesta havarije u Dračevicama zaključili da sitacija nije optimistična i da radnici Elektroprenosa BiH kvar otklanjaju u teškim uslovima i na nepristupačnom terenu.

̶ Sa nadležnim u Elektro-distribuciji Mostar dogovorili smo da iskoristimo jedan 10-kilovoltni dalekovod i prespojimo ga na neoštećeni dio dalekovoda Mostar – Nevesinje što bi obezbijedilo dodatnu snagu za potrošače u Nevesinju ̶ objasnio je Rikalo. Prema njegovim riječima, to je složen organizaciono-tehnički posao, ali se nadaju da će uspjeti da uspostavljanjem još jednog alternativnog voda ublaže postojeće redukcije u Nevesinju.

Rikalo naglašava da radnici Elektroprenosa BiH u čijem vlasništu su dalekovodni stubovi čine maksimalne napore da otklone kvar, kao i radnici „Elektro-Hercegovine“ koji obezbjeđuju alternativno napajanje. Moli i potrošače za razumijevanje i racionalnu potrošnju struje dok se ne uspostavi redovno snadbijevanje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: