Са 14 'мигова' српска флота ловаца најмодернија у региону | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Са 14 'мигова' српска флота ловаца најмодернија у региону

Извор: Срна | Датум:26.02.2019.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да Србија данас може да се похвали чињеницом да има 14 авиона "миг 29", те да ће за своје потребе и за регион имати апсолутно најмодернију флоту ловаца.

- Сада имамо довољан број авиона и пилота - истакао је Вулин за ТВ Пинк након што је Србија јуче званично постала власник четири нова бјелоруска авиона "миг 29".

Вулин је навео да је у Србији 2012. године било дана без иједног исправног авиона.

- Ниједан једини који је могао да заштити наше небо. Од тада до данас, можемо да се похвалимо да имамо 14 "мигова". Када се процес ремонта и "мигова" заврши, Србија ће имати 14 авиона ловаца на нивоу "четири плус" - нагласио је Вулин.

Он је рекао да су "мигови" круна реализације споразума о војнотехничкој сарадњи са Бјелорусијом, која ће бити настављена, те напоменуо да је ове године Србија домаћин велике вјежбе "Словенско братство", коју чине руска, бјелоруска и српска војска.

- Има и других земаља које би волеле да добију четири "мига". Признаћете, ми смо далеко од Белорусије и поставља се питање како се наши интереси повезују и где смо се то нашли - навео је Вулин.

Вулин је појаснио да предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко веома поштује предсједника Србије Александра Вучића, као човјека који води храбру и независну политику, а таквих предсједника нема много.

Према његовим ријечима, многи свјетски званичници окрећу главу према неком политичком центру и чекају да виде шта ће им тамо рећи, али Србија има своју политику, говори оно што је у њеном интересу и што је у интересу међународног права.

Он је, говорећи о Косову и Метохији, констатовао да нови министар пољопривреде у Влади самопроглашног Косова Дијана Живић, коју је именовао Рамуш Харадинај, не представља Србе са Косова и Метохије јер није добила њихову подршку на изборима.

Вулин је истакао да њен избор за министра служи приштинским властима да би представили привид мултиетничности.

Он је оцијенио да Живићева има утицаја на Србе онолико колико је извела људи који протестују у Грачаници /против актуелне власти у Србији/.

- Били су она и још пет особа. Није необично да се потражи неки приватни, "кућни Србин" који ће бити постављен на неко место да би дао привид мултиетичности - рекао је Вулин.

Вулин је додао да Приштина слично ради и када такозвана војска на Косову и Метохији позива Србе у своје редове.

- Они то не чине јер желе да ти људи буду официри, борци - њима само треба оправдање да је та паравојска мултиетична", нагласио је Вулин.

Он је појаснио да термин "приватни Србин" значи да та особа не представља никога.

- Они представљају само себе, некад имају клијентске везе са представницима власти у Приштини, а некад су уцењени. То су људи за које нико није гласао, без икаквог политичког утицаја. Једина активност те жене је да учествује на протестима против председника /Србије Александра/ Вучића - навео је Вулин.

Вулин је оцијенио да су ванредни избори у Србији потребни и да су, како је рекао, љековити када је примјетна атмосфера у којој се тражи тензија и сукоб.

- Да би се све избегло, да нико не би покушавао да осмишља инциденте, хајдемо на изборе. Хајде да видимо ко је легитиман, а ко није - поручио је Вулин.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: