Elektro-Nevesinje: APEL potrošačima da racionalno troše električnu energiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Elektro-Nevesinje: APEL potrošačima da racionalno troše električnu energiju

Izvor: radio nevesinje | Datum:28.02.2019.

ok traje alternativno napajanje strujom opštine Nevesinje iz radne jedinice „Elektro-Nevesinje“ upućuju još jedan apel potrošačima da racionalno troše električnu energiju. Savjetuju da se ne uključuju električni aparati i uređaji osjetljivi na varijacije napona i veći potrošači.

Rukovodilac mjerenja u „Elektro-Nevesinju“ Veljko Nastić kaže da potrošači praktikuju da odmah po dolasku struje uključe više uređaja što opterećuje mrežu i izaziva pad napona. Podsjeća da jedan alternativni vod može maksimalno obezbijediti 1,4 megavata snage što je daleko od redovnog snabdijevanja.

Nastić kaže da su uspostavljanjem alternativnog voda iz Mostara obezbijedili napajanje 11 trafostanica, tako da je dio grada trenutno bez restrikcija.

− Izbor ovih trafostanica nije proizvoljan, nego je tehnički uslovljen − pojasnio je Nastić.

Govoreći o rasporedu uključenja ostalih grupa potrošača, Nastić je rekao da se u Elektodistribuciji trude da režim uključivanja bude pravedan. Napominje da odstupanja od najavljenog rasporeda dolazi usljed preopterećenja mreže i lokalnih kvarova.

− Kada procijenimo da potrošnja ne ugrožava alternativno napajanje, ponekad u večernjem terminu pustimo još neku grupu potrošača − pojašnjava Nastić.

U „Elektro- Nevesinju“ su potvrdili da su proteklih dana imali više zapaljenih stubova na terenu, što im je stvorilo nove poteškoće i dovelo do vanrednih prekida snabdijevanja potošača na selima.

U nevesinjskoj radnoj jedinici nisu davali nove prognoze otklanjanje kvara u Dračevicama na glavnom dalekovodu Mostar - Nevesinje koje izvode radnici Elektroprnosa BiH. Ocjenjuju da radovi dobro napreduju, ali da se još uvijek precizno ne može najaviti uspostavljanje redovnog snabdijevanja električnom energijom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: