Ugašeni kamioni i odložene metle: Bilećki komunalci stupili u štrajk | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ugašeni kamioni i odložene metle: Bilećki komunalci stupili u štrajk

Izvor: atv | Datum:01.03.2019.

Bilećki komunalci su ugasili kamione i sve ostale mašine, odložili metle i lopate i stupili u štrajk jer, kažu, plate kasne, doprinosi nisu uplaćivani, a računi preduzeća su blokirani. Tvrde da su najvrijedniji u gradu a plata nemaju.


"Ne radimo sada jer smo u štrajku ne možemo mi bez plata raditi", kaže Miro Šakotić, radnik Komunalnog.

"Vidite i sami da je kolaps, ovi radnici ovdje imaju problema isto kao i ja sa kreditima, sa svim ostalim, počeli su da nas zovu sa banaka", kaže Dobroslav Kašiković, radnik Komunalnog preduzeća Bileća.

Rukovodstvo preduzeća ne krive, kažu i oni se bore. Problem je što slabo ko u Bileći plaća njihove usluge pa ni sama Opština koja im uplaćuje novac kroz grant.

"Nema sredstava, mi radimo za fakturu za opštinu oni nama prebacuju sredstva nisu prebacivali redovno, došlo je do velikog duga tako da je to uskratilo naš dalji rad, ne možemo dalje da radimo", kaže Savo Sudžum, predsjednik sindikata JP "Komus" Bileća.

I da hoće da rade nemaju sa čim, jer u kasi nema ni novca ni za gorivo, kažu nezadovoljni komunalci. Prvi čovjek Bileće misli da su komunalci požurili i obećava da plata stiže ovih dana.

"Mislim da su malo preuranili taj štrajk, znaju dobro da imamo nekih problema sa prilivom budžeta. Ja mislim da će u toku sutrašnjega dana te pare stići, mi smo ih očekivali ali trebalo je 5-6 dana da dođu pa ćemo završti plate radnicima i komunalcima i sve ostalo što treba", kaže Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

I dok komunalci čekaju platu, smeće u Bileći je rasuto na sve strane. Ovo nije prvi put da se radnici Komusa u ovoj opštini za plate bore štrajkom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: