Radionica o miru i izgradnji povjerenja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radionica o miru i izgradnji povjerenja

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:25.08.2015.
U okviru  projekta „Zajedno možemo više – za bolje sutra“  koji je odobrila Američka ambasada u BiH danas je u prostorijama Udruženja „Moja nada“ u Nevesinju  održana radionica o miru i izgradnji povjerenja.


Nosioci projekta su, inače, Udruženje multiple skleroze regije „Istočna Hercegovina“ iz Nevesinja i oboljeli od MS-a iz Mostara, a partneri su udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ i „Ružičnjak“, te  nekoliko kulturnih i javnih ustanova  iz Nevesinja i Mostara.

Cilj je da se kroz kulturne sadržaje i umjetničke aktivnosti uspostavi dijalog između osoba sa invaliditetom u dvije susjedne zajednice i tako razbiju predrasude iz prošlosti i podstakne proces izgradnje mira.

Učesnici današnje radionice, djeca i omladina tipičnog i atipičnog razvoja iz Nevesinja i Mostara, imali su priliku da se kroz izlaganje defektologa Lazarele Savić upoznaju sa međunarodnim konceptom izgradnje mira, prevazilaženja ratnih trauma  i uspostavljanja ponovnog povjerenja. Osnovni zaključak radionice je da treba vratiti vjeru u ljude i obezbijediti srećnije i bezbrižnije odrastanje djeci.

Učesnici su na kraju kroz likovne radove izrazili svoje viđenje mira i izgradnje povjerenja.

U nastavku projekta djeca sa posebnim potrebama iz Nevesinja i Mostara, između ostalog,  dobiće priliku da učestvuju u sportskim i zabavnim takmičenjima, obilaze kulturne i vjerske objekte, upoznaju ljude sa sličnim problemima iz susjednih zajednica i  uspostavljaju mostove tolerancije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: