Trebinjske osnovne škole spremno dočekuju 316 prvačića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjske osnovne škole spremno dočekuju 316 prvačića

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:26.08.2015.

Školsko zvono će u utorak označiti početak nove školske godine. Tišinu praznih hodnika zamijeniće žagor dječijih glasova a u prazne klupe trebinjskih osnovnih škola po prvi put će sjesti 316 prvačića. Najviše njih prva slova učiće u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Bregovima, 116 u cenralnoj školi i jedanaest u područnim odjeljenjima u Ljubomiru, Dražin dolu i Lastvi.


Jedino je u ovoj školi manji broj prvačića u odnosu na prošlu godinu. OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ mogu se pohvaliti većim brojem djece upisane u prve razrede. Prvu će pohađati 107 učenika, 26 više nego prošle godine. U četiri odjeljenja prvog razreda u Gorici su upisana 82 prvačića, prošle godine ih je bilo 76.

Dok su se osnovci ljetos odmarali od obaveza , u školama su iskoristili taj period za izvođenje standardnih radova kako bi prvi septembar dočekali spremno. Čišćenje, krečenje i priprema dokumentacije već su završeni.

Pored ovih standardnih radova u OŠ „ Jovan Jovanović Zmaj“ radili su i rekonstrukciju grijanja. Zahvaljujući donaciji Japana, vrijednosti 34000 KM, zamijenjeni su radijatori i dio cijevne mreže na južnoj strani, sjeverna čeka drugu priliku.

Ipak problem grijanje u školi ovim nije riješen i to zbog dotrajale stolarije, kaže direktor Darko Jegdić . Nada se da će i republička vlast i lokalna zajednica imati razumijevanja i pomoći da se vrata i prozori stari 30 godina zamijene.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: