Vrtić u Gorici dobio bolje i jeftinije grijanje, pelet uskoro i u matičnom objektu u Bregovima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vrtić u Gorici dobio bolje i jeftinije grijanje, pelet uskoro i u matičnom objektu u Bregovima

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.08.2015.

gorica vrtic

 U vrtiću „Naša radost“ u Gorici pri kraju su radovi na ugradnji centralnog grijanja na pelet, kojim će nakon tri godine od kada je izgrađen – konačno biti riješeno pitanje grijanja objekta.

Mirjana Vujović

Kako ističe Mirjana Vujović, direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, vrijednost investicije je 33.000 KM, a realizovana je kroz projekat „Zeleni ekonomski razvoj – povećanje efikasnosti u javnim objektima na području BiH“ i u saradnji sa švedskom razvojnom agencijom i UNDP-om, koji su obezbijedili polovinu potrebnih sredstava, dok je ostalih 16,5 hiljada KM izdvojila ustanova.

Ona dodaje da su radovi počeli krajem maja da bi bili završeni do početka nove školske godine, te da je za danas zakazano probno puštanje peći u pogon, uz prisustvo projektne komisije za nadzor iz Sarajeva.

„Do sada su se djeca grijala na struju, pomoću švedskih radijatora i klima, a pred ovu grijnu sezonu obezbijedili smo kotao i kotlovnicu za grijanje na pelet, što nam se, nakon prošlogodišnje rekonstrukcije kotla u objektu Police, pokazalo najboljim rješenjem i za vrtić u Gorici“, pojašnjava Vujovićeva.

vrtic kotao

Ona ističe da je u planu da se i u objektu vrtića „Naša radost“ u Bregovima uradi rekonstrukcija kotlovnice i pređe na grijanje na pelet.

Već smo počeli sa radovima u Bregovima i nadam se da će od januara naredne godine sva tri objekta imati ekonomski isplativije, i ono što je najvažnije, za djecu kvalitetnije grijanje“, naglasila je Vujovićeva i dodala da se tokom ljeta radilo i na uređenju dvorišta oko vrtića u Gorici.

vrtic2

„Iz sopstvenih sredstava smo ozidali podzidu na koju smo postavili ogradu, kako bi djeci obezbijedili sigurniji boravak na otvorenom. Posadili smo i stotinu sadnica lovor višnje, drvo platana, te napravili ljuljaške, tobogane i brojna druga pomagala za mališane“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: