Foča: Obnavljaju školu nakon šest decenija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Obnavljaju školu nakon šest decenija

Izvor: glas srpske | Datum:09.03.2019.

Podovi i mokri čvorovi u fočanskoj Osnovnoj školi “Sveti Sava”, poslije više od šest decenija, biće rekonstruisani, čime će ova obrazovna ustanova biti zaštićena od daljeg propadanja i dobiće izgled kakav joj dolikuje.

Za obnovu škole, koju je nagrizao zub vremena, a potom i poplave 2010. i 2014. godine, vlada Japana odobrila je oko 120.000 KM.

Od 1958. godine, kada je sagrađena, u OŠ “Sveti Sava” nije zabilježeno nijedno značajnije ulaganje. Prije sedam godina djelimično je rekonstruisan krov zbog prokišnjavanja, a novi izgled dobila je jedino fiskulturna sala, dok ozbiljnijih radova i zaštite objekta od daljeg propadanja nije bilo zbog nedostatka novca.

Da bi takvu sliku promijenilo, rukovodstvo škole apliciralo je za grant sredstva vlade Japana, a ugovor o dodjeli novca za obnovu, koja će uskoro početi, juče je potpisan u Sarajevu sa japanskom ambasadom u BiH.

- Podovi u svim prostorijama škole biće obnovljeni, kao i mokri čvorovi, sanitarije, cijevi i sve ostalo. To će biti prva obnova podova otkako škola postoji. Mnogo nam znači ova pomoć i zahvalni smo vladi Japana na prepoznavanju naših potreba - rekla je direktorica škole Jelena Čančar.

U školi očekuju da bi kroz projekat energetske efikasnosti uskoro mogli da obnove stolariju i fasadu objekta, čime bi novi izgled bio upotpunjen.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: