Radnicama u Bileći poštom stigla rješenja o raskidu radnog odnosa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radnicama u Bileći poštom stigla rješenja o raskidu radnog odnosa

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:27.08.2015.

Za preko dvadeset radnica tekstile fabrike "Nikola Tesla" u Bileći poštom su juče stigla rešenja o raskidu radnog odnosa. "Ostalio im je još samo da uzmu radne knjižice i da se priduže družini na birou za zapošljavanje", kažu bivše radnice ovoga preduzeća.

"Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj saradnji i želimo Vam mnogo sreće u životu i budućem poslu", čestitka je koju je juče poštar donio na adrese dvadesetak sad već bivših radnica preduzeća "Nikola Tesla" poslovna jedinica Bileća. Otkazi su stigli za Bilećanke koje su se pomirile sa izgubljenom mukotrpnom i teškom borbom, uzdaju se u Božiju pomoć i nadaju nekom boljem poslodavcu gdje će povratiti dostojanstvo koje im je u ovoj firmi kažu uništeno.

One koje nisu dobile rješenje o raskidu radnog odnosa, uz srdačnu čestitku, nadaju joj se uskoro jer su sigurne da ih direktor i njegovi saradnici nisu zaboravili. Nepravda je učinjena, da li će se ispraviti ne znaju ali znaju ko je za sve ovo kriv.

Ne mogu se pohvaliti pomoći koju su im pružili nadležni. Kažu jesu obećavali ali ispunili nisu. I danas su se hvatale za slamku spasa, zvali bilećke funkcionere načelnika i predsjednika SO i njihove pomoćnike i saradnike ali njihov vapaj niko čuo nije. Zvale su i narodnog poslanika ali opet bezuspješno.

Biro je sledeća destinacija, kažu vrijedne su neće im djeca biti gladna snalaziće se na sve načine. U razgovorima sa ženama koje su još uvijek na radnom mjestu potvrđeno nam je da trenutno šije između 50 i 60 žena. Još uvijek zaposlene u šali kažu - vidimo se sledećeg mjeseca. Više pogledajte u našoj emisiji Glas Hercegovine.


Bojan Nosović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: