Nevesinje: Predškolski program u vrtiću pohađa 65 mališana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Predškolski program u vrtiću pohađa 65 mališana

Izvor: radio nevesinje | Datum:15.03.2019.

Vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ i ove godine počeo je realizaciju tromjesečnog programa „Priprema djece pred polazak u školu“, koji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske provodi od 2011. godine s ciljem da se predškolsko vaspitanje i obrazovanje učini dostupnim što većem broju djece predškolskog uzrasta.

Ovim programom obuhvaćeno je 65 nevesinjskih mališana. Podijeljeni u dvije grupe, oni će u vrtiću boraviti po tri sata dnevno, od 16 do 19 časova.

Direktorica nevesinjskog Vrtića „Sveta Evegnija carica Milica“ Milena Kapor ističe da program pripreme djece pred polazak u prvi razred nije obavezan i da je namijenjen isključivo djeci koja nisu redovni polaznici vrtića.

„Glavni cilj je socijalizacija djece, da se omogući svakom djetetu u predškolskoj dobi igra i druženje sa vršnjacima. To je period njihovog integrisanja u novu sredinu i predstavlja nešto čemu treba posvetiti posebnu pažnju“, kaže Kaporeva. Dodaje da je posebno raduje to što su u program uključena djeca kako iz gradskih, tako i iz ruralnih područja.

Tokom tromjesečnog boravka u vrtiću budući prvaci će proći program predškolskog vaspitanja i obrazovanja - fizičkog i socijalno-emocionalnog razvoja, kao i razvoja govora, komunikacije i stvaralaštva.

Dječiji vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ može se pohvaliti zavidnim statističkim podacima, koji govore da u ovoj predškolskoj ustanovi, u primarnoj grupi i igraonici, svake godine boravi od 96 do 98 odsto budućih prvačića.

Direktorica Milena Kapor napominje da će i ove godine, osim programa „Priprema djece pred polazak u školu“, realizovati i projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji je pripremio Javni fond za dječiju zaštitu RS u cilju zadovoljavanja razvojnih potreba djece.

„Protekle dvije godine naši predškolci ljetovali su u Bečićima. Nosimo pozitivne utiske, pa smo odlučili da se i ove godine prijavimo na konkurs“, rekla je Kaporeva.

Pozvala je zainteresovane roditelje da podnesu zahtjev Centru za socijalni rad.

„Konkurs je otvoren do 18. marta, a sve dodatne informacije vezano za realizaciju projekta roditelji mogu dobiti u Centru za socijalni rad u Nevesinju i u Vrtiću“, zaključila je direktorica nevesinjske predškolske ustanove Milena Kapor.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: