Centar za socijalni rad Bileća: Upozorenje i apel građanima da ne vjeruju nepoznatim licima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Centar za socijalni rad Bileća: Upozorenje i apel građanima da ne vjeruju nepoznatim licima

Izvor: radio bileća | Datum:19.03.2019.

Povodom slučaja lažnog predstavljanja nepoznatog lica kao radnika Centra za socijalni rad koji nudi pomoć, iz želje da ostvari lični cilj, u konkretnom slučaju novčana prevara, JU Centar za socijalni rad Bileća izdao je saopšetenje za javnost.

Zgroženi smo činjenicom da postoje oni ljudi koji računaju na dobrotu i naivnost ljudi, kako bi ostvarili svoj lični cilj, u konkretnom slučaju počinili prevaru predstavljajući se lažno kao radnici Centra za socijalni rad koji nude pomoć, a zapravo im je cilj doći do određene ciljne grupe i ugroziti njihovu sigurnost. Ovim slučajem najčešće su pogođene starije osobe, koje žive same. Zloupotreba naše profesije i najosjetljivije kategorije društva postaje sve češća u našoj lokalnoj zajednici. Ovim putem apelujemo na sve građane da ne ukazuju povjerenje nepoznatim licima i da ne vjeruju u pružanje lažne pomoći. Radnici Centra su lica koja posjeduju validne legitimacije, shodno tome, molimo Vas da bez pokazivanja iste ne dozvoljavate pristup privatnom posjedu. Takođe, ovim putem obavještavamo građane i javnost da su lica koja se lažno predstavljaju muškarci, a među zaposlenim u Centru za socijalni rad Bileća nema zaposlenih lica muškog pola.“, navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad. 
Iz Centra za socijalni rad apeluju na sve građane opštine Bileća koji primijete bilo kakvu zloupotrebu ili sumnjivu pojavu koja može ugroziti nečiju sigurnost, da odmah prijave JU Centru za socijalni rad Bileća na broj telefona 059/370-210 ili Policijskoj stanici Bileća na broj 122. Takođe, mole sve građane da se solidarišu sa iznemoglim i starijim osobama iz svoje bliže okoline tako što će im posvetiti više vremena i pažnje, te spriječiti da budu potencijalne žrtve prevaranata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: