Sredinom aprila oglas za prijem vojnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sredinom aprila oglas za prijem vojnika

Izvor: SRNA | Datum:30.03.2019.

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i Oružane snage BiH i ove godine pružaju priliku mladima da postanu pripadnici ove službe, a oglas za prijem vojnika biće objavljen polovinim aprila na web-stranici resornog ministarstva.

Na oglas za prijem vojnika mogu se prijaviti građani BiH koji ispunjavaju opšte i posebne uslove propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH i Pravilnikom o prijemu u vojnu službu, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

To podrazumijeva da su državljani BiH, zdravstveno sposobni za službu, da nisu kažnjavani i da nemaju bezbjednosnu smetnju, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, te da se protiv njih ne vodi krivični postupak.

Za određeno formacijsko mjesto na koje se prijavljuju kandidati moraju imati završenu odgovarajuću vrstu škole i stepen stručne spreme, kako je i navedeno u oglasu.

Osim popunjavanja upražnjenih formacijskih mjesta u rodovima pješadija, inženjerija i artiljerija, gdje se traži završena srednja škola bilo kojeg smjera, za popunjavanje ostalih rodova i službi traže se kandidati sa završenom srednjom školom određenog smjera.

Riječ je o elektrotehničkom smjeru, telekomunikacionom ili informatičkom, mašinskom ili hemijskom, prehrambenom ili ugostiteljskom, te medicinskom tehničaru opšteg smjera, kvalifikovanom kotlovničaru ili iz oblasti termoenergetike, kvalifikovanom električaru i vozaču sa položenim ispitom "B" i "C1" kategorije.

Potrebno je da kandidati nisu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina na dan prijema u vojnu službu, koji je planiran u septembru.

Nakon podnesenih prijava na formacijska mjesta vojnika, svi kandidati koji budu imali urednu dokumentaciju i budu ispunjavali opšte i posebne uslove iz oglasa, biće pozvani na testiranje u jedan od četiri centra za regrutovanje i tranziciju u Rajlovcu, Dubravama kod Tuzle, Banjaluci i Čapljini.

Kandidati, koji prođu testiranja biće pozvani na intervju, nakon čega se odabrani upućuju na ljekarske preglede.

Izabrani kandidati se upućuju na osnovnu vojničku obuku u trajanju od tri mjeseca u Centru za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva, a nakon toga biće primljeni u profesionalnu službu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: