Svečani doček za prvačiće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svečani doček za prvačiće

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:01.09.2015.

Za osnovce i srednjoškolce u Republici Srpskoj jutros je počela nova školska godina. Školsko zvono olasilo se u 187 osnovnih i 92 srednje škole. Nastavu će pohađati 137 hiljada učenika, od kojih 94 hiljade u osnovnim i 43 hiljade u srednjim školama. U školske klupe sjelo i 10. 422 prvačića. U Tri trebinjske osnovne škole 316. Najviše prvačića prva slova učiće u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Bregovima, 116 u cenralnoj školi i jedanaest u područnim odjeljenjima u Ljubomiru, Dražin dolu i Lastvi.


Ova škola se potrudila da svečanim dočekom bar malo olakša prvačićima susret sa novim drugarima, učiteljima i obavezama. Svečano, uz prigodan program i pozdravne riječi direktora škole Darka Jegdića i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića prvačići su zakoračili u novi period svojih života. Rano ustajanje, školske torbe i obaveze biće sastavni dio njihove svakodnevnice bar deceniju i po. S nesigurnošću su dječaci i djevojčice pustili ruke svojih roditelja i posjedali jedni do drugih. Iako mali, nijesu sve prepuštali slučaju pa izazove koji ih čekaju dočekuju spremno. Većina njih već zna slova i poneku pjesmu.

Roditelji uzbuđeni i ponosni na svoju djecu nadaju se dobrim ocjenama i lijepom ponašanju. Kažu da su uradili sve što je na njima da djeci olakšaju polazak u školu. Većina njih je prošla kroz vrtiće pa se nadaju da će se brzo privići i na školu.

Prvi susret sa novom sredinom je bitan zato se škola potrudila da on djeci ostane u lijepom sjećanju. Prvačićima je uspješne školske dane poželio direktor škole .

“Već treću godinu zaredom naša škola organizuje ovu priredbu kako bi djeci približili školu” kaže Jegdić. Grad Trebinje je u prethodnoj godini pomogao opremanje privremenog boravka i fiskulturne sale a gradonačelnik je i danas obećao djeci, roditeljima i nastavnicima da će se u gradaskoj upravi truditi da pomognu kad god bude prilike za to.

“Prava je radost poželjeti dobrodošlicu prvačićima. Mi iz gradske uprave ćemo pomagati i dalje a svoj djeci koja su upisana u prvi razred smo obezbijedili poklone” kaže Vučurević, napominjući da se radi o knjigama.

Pomoć školi će biti potrebna i ubuduće. Da bi prvačići ali i stariji učenici boravili u toplim prostorijama ove zime biće potrebno zamijeniti otvore na školi stare koliko i ova ustanova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: