Zaštitimo djecu u saobraćaju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zaštitimo djecu u saobraćaju

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:01.09.2015.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS tokom septembra mjeseca, organizuje akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”. Akciji ministarstva danas su se priključili i policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje.


Osnovni cilj je bezbjednost učenika – učesnika u saobraćaju.

“Statistika centra javne bezbjednost Trebinje po pitanju saobraćajnih nezgoda iz ove oblasti donosi pozitivne brojke. Od početka godine do danas nije dokumentovana nijedna saobraćajna nezgoda u kojoj su stradali pješaci” kaže Tihomir Ivković, zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje.

U sklopu preventivne aktivnosti «Zaštitimo djecu u saobraćaju» policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, prošle sedmice, proveli regionalnu akciju tehničke ispravnosti motornih vozila, s akcentom na tehničku ispravnost autobusa koji saobraćaju na lokalnim i regionalnim putevima, a kojima se prevoze učenici. Na vanredni tehnički pregled upućena su 22 motorna vozila od čega sedam autobusa. Ni u jednom slučaju kontrolisanih autobusa nije utvrđena tehnička neispravnost.

Ivković dodaje da je najefikasnija od svih preventivno-represivnih mjera koje se provode po pitanju bezbjednosti učenika svakodnevno prisustvo policijskih službenika u neposrednoj blizini škola.

(TANJA TOMIĆ ŠKERO)


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: