Francuski humanitarac primio pravoslavlje u Visokim Dečanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Francuski humanitarac primio pravoslavlje u Visokim Dečanima

Izvor: Srna | Foto: Kurir | Datum:02.09.2015.
Poznati francuski humanitarac i predsjednik organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon juče je svoju vezu sa pravoslavnim srpskim narodom ojačao primivši pravoslavnu vjeru u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji

Arno Gujon primio pravoslavlje u Visokim Dečanima (Foto: Kurir) - Osim što je primio pravoslavnu vjeru u ovoj svetinji, monasi su krstili njegovu kćerku Milenu i vjenčali ga sa suprugom Ivanom.

Čin krštenja i vjenčanja obavio je iguman Visokih Dečana otac Sava, dok je kum bio Frančesko Skarfi, predstavnih humanitarne organizacije "Prijatelji Dečana", pišu "Večernje novosti".

Gujon naglašava da je odlučio da na dan krštenja svoje četvoromjesečne djevojčice primi pravoslavlje da bi njegova porodica na taj način dobila duhovnu dimenziju.

On je podsjetio da je u manastir Visoki Dečani prvi put došao 2007. godine i da se u njemu, među monasima, freskama i ikonama osjećao uzvišeno.

"Ovdje sam na neki način otkrio duhovnost i ovim činom sam htio još više da se zbližim sa Visokim Dečanima, što sam učinio svojim, ali i krštenjem kćerke, kao i vjenčanjem sa suprugom Ivanom, sa kojom sam građanski brak sklopio u Francuskoj", dodao je Gujon.

On je naglasio da su monasi njegovoj porodici učinili veliku čast, s obzirom na to da je posljednje vjenčanje u manastiru bilo 2010. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: