Mališani šarali vaskršnja jaja (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mališani šarali vaskršnja jaja (FOTO)

Izvor: HERCEG TV/Radio Trebinje | Foto: HERCEG TV | Datum:25.04.2019.

Vaskrašnje pjesmice, igra i šarena jaja danas su bila praznični dekor ispred Sabornog hrama u Trebinju.

Mališani iz trebinjskih vrtića i najmlađi osnovci ukrašavali su vaskršnja jaja koja će vjernicima u Sabornom hramu biti dijeljena na najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Starješina hrama Mladen Žulović kaže da se već četvrtu godinu na Veliki Četvrtak dolaze mališani koji šaraju vasrkšnja jaja i na taj način se raduju prazniku.

„Svako jaje koje je ukrašeno malim, vještim dječijim rukama je mali blagoslov tog djeteta onome ko će ga dobiti“ istakao je Žulović.

Anđelina Ignjatić, voditelj produženog boravka u OŠ „Vuk Karadžić“ kaže da su se najmlađi đaci ove škole već mjesec dana spremaju kroz mini vasrkšnje radionice za radost Vaskrsa, ali i kako da izgrađuju najveće hrišćanske vrline, opraštanje i pomoć drugima.

Najčešći motivi na crvenim jajima koja su danas ukrašavali trebinjski mališanu si cvijeće i srce, kojima najmlađi žele da izraze ljubav prema svojim najbližnjima i Bogu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: