Nevesinje osvanulo u zimskom ambijentu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje osvanulo u zimskom ambijentu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:30.04.2019.

Izreka narodnog meteorologa „Aprilska klima nepouzdana svima“ jutros u Nevesinju dobija punu potvrdu. Nakon obilne kiše tokom noći počeo je da pada i snijeg, tako da je osvanulo nekoliko centimetara sniježnog pokrivača. U sedam časova termometar je pokazivao 1 stepen Celzijusa.

Iako nas aprilski naleti zime uvijek iznenade, pregledom meteoroloških zabilješki iz bliske prošlosti možemo se uvjeriti da su aprilska hladnoća i snijeg u Nevesinju sasvim uobičajena pojava. Sjetimo se samo 25. aprila 2016. godine kada je naš grad zahvatila prava sniježna vijavica i kada su putari morali na teren. Prije dvije godine, 19. aprila Nevesinje je osvanulo u sličnom ambijentu. I april 2015. i 2014. godine nije prošao bez snijega.

U meteorološke bilježnice upisan je i 14. april 2011. godine, kada je palo 12 centimetara snijega.

U arhivi starih dnevnih listova postoji podatak da je 20. aprila 1938. godine u Nevesinju pao snijeg preko pola metra. Taj dan osniježilo je u Mostaru, Dubrovniku i Podgorici.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju svježe i promjenljivo vrijeme sa kišom i sunčanim intervalima. Prema trenutnim prognostičkim modelima, od 4. do 7. maja očekuje nas još jedno ozbiljno zahlađenje sa kišom i susnježicom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: