У селу Кочела освјештање цркве Свете Варваре (ФОТО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У селу Кочела освјештање цркве Свете Варваре (ФОТО)

Извор: ХЕРЦЕГ ТВ | Датум:04.05.2019.

У селу Kочела данас је освештана Црква посвећена Светој великомученици Варвари, која је изграђена на темељима старог храма који датира из 1488. године и једна је од најстаријих богомоља на овом подручју.

Тим поводом епископ захумско херцеговачки и приморски Димитрије служио је свету архијерејску литургију и освештао овај храм.

Дејан Тарана предсједник Црквеног одбора Kочела изражава задовољство поводом успјешног завршетка радова.

Тарана каже да је изградња коштала око 50 хиљада марака, али и да је уложени труд мјештана значајно скупљи од финансијског рачуна.

Он додаје да су уз велико залагање сељана, Града Требиња и бившег градоначелника Требиња Луке Петровића, али и свих људи добре воље који су помогли, успјели да реализују „историјски пројекат села“. Одужили смо се свим прецима који у разноразним временима и владавинама нису били у прилици да је обнове, како оспоравањем – тако и сиромаштвом које је овдје било очигледно“, каже Тарана који наводи да су Kочела и даље село које живи и да има и људи који су стално настањени у њему.

Опширније гледајте данас у Вијестима од 16 часова и 30 минута.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: