Vraća se zima: Sutra snijeg u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vraća se zima: Sutra snijeg u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji

Izvor: Srpska kafe | Foto: Ilustracija | Datum:04.05.2019.

Veći dio Evrope u narednih nekoliko dana zahvatiće talas izrazito hladnog arktičkog vazduha koji će se zadržati sve do srijede, 8. maja.

Najavljuje se da će u nedjelju, 5. maja, snježnih padavina biti na Alpima, u Sloveniji, Austriji, Slovačkoj i dijelovima Hrvatske, BiH, sjeverne Italije, dijelovima Francuske i na Pirinejima.

Temperatura će do 7. maja biti dosta niža nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Postoji i veliki rizik od jutarnjeg mraza u dijelovima istočne, srednje i zapadne Evrope, kao i Balkanskog poluostrva.

Evropska meteorološka služba navodi da će u pojedinim regijama doći do drastičnog pada temperature koja će ići i ispod nule, pa ne treba da iznenadi ni pojava snijega i susnježice i to ne samo u višim predjelima.

Dodaje se da se ovog vikenda snijeg očekuje u dijelovima Njemačke, Češke, Engleske, Škotske, Danske i širom Alpa, kao i u zemljama Beneluksa, Francuske i Pirineja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: