Бесмртни пут марширао улицама Требиња | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Бесмртни пут марширао улицама Требиња

Извор: Херцег ТВ | Фото: Херцег ТВ | Датум:08.05.2019.

Поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом, улицама Требиња марширао је "Бесмртни пук". Учесници свечаног марша су носили фотографије ратних хероја који су покољењима донијели слободу од највећег свјетског зла, фашизма.

Учесници свечаног марша кренули су од споменика Луки Вукаловићу, преко централног спомен-обиљежја браниоцима Требиња 1991-1995 и споменика ослободиоцима у Првом свјетском рату на Тргу слободе до спомен-костурнице бораца НОР-а и жртава фашистичког терора у градском парку, а на сва спомен обиљежја је положено цвијеће и одата пошта свим нашим суграђанима који су пали у ослободилачким ратовима.

Требиње другу годину заредом обиљежава Дан побједе над фашизмом у духу традиције покрета „Бесмртни пук“, који је настао у Русији, а затим се проширио на 1.200 градова и 40 земаља свијета.

Организатори требињског марша су Град Требиње и градска организација СУБНОР-а.

На Дан побједе над фашизмом, у четвртак, 9. маја, на споменику борцима НОР-а у градском парку у 10 часова биће положено цвијеће и одата пошта свим борцима Народно-ослободилашког рата и жртвама фашистичког терора 1941-1945.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: