Nevesinje: Crkva Svetog Vasilija  Tvrdoškog i Ostroškog i nevesinjska Bolnica obilježili krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Crkva Svetog Vasilija  Tvrdoškog i Ostroškog i nevesinjska Bolnica obilježili krsnu slavu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:12.05.2019.

Crkva Svetog Vasilija  Tvrdoškog i Ostroškog i nevesinjska Bolnica obilježili su danas krsnu slavu. Svetu liturgiju  služio je sveštenik Mladen Čalija.

Poslije svečane litije, u prisustvu  vjernika, radnika zdravstvenih ustanova i gostiju  obavljen je obred lomljenja slavskog kolača. Održan je i pomen glavnom ktitoru Nove bolnice i crkve Mihajlu Labalu i poginulim borcima iz proteklog rata čija su imena upisana u kripti hrama.

U prigodnoj besjedi  sveštenik Mladen Čalija poželio da molitveno zastupništvo Svetog Vasilija uvijek bude na pomoći ljekarima i pacijentima.

On je pozvao okupljene vjernike da se ugledaju na svetitelja i njegovu želju da život posveti Bogu i činjenju dobrih djela. Istakao je i dobročinstvo velikog humaniste Mihajla Labala koji je svoje materijalno bogatstvo odlučio da podijeli sa narodom.

Slavu hrama i nevesinjske Bolnice uz prigodne zdravice čestitali su načelnik opštine Milenko Avdalović, zamjenik direktora Bolnice Zorica Budalić, doktor Radoslav Vuković i odbornik u Opštinskom parlamentu Jovan Vasiljević.

Slavski obred obavljen je i u Bolnici Nevesinje.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: