Od ponedjeljka obilazak Starog grada u Budvi jedan evro | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od ponedjeljka obilazak Starog grada u Budvi jedan evro

Izvor: RTRS | Datum:14.05.2019.

Turistička organizacija opštine Budva će od ponedjeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od jedan evro turistima koji u okviru organizovanih grupa posjećuju Stari grad.

Ova taksa biće naplaćivana tokom cijele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije.

Izletničku taksu ne plaćaju djeca mlađa od 12 godina, lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.

– Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smješteni u turističkim kapacitetima na području opštine Budva koji su već platili boravišnu taksu – navodi se u saopštenju.

Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.

– U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva – kažu u Turističkoj organizaciji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: