Gatačke ekipe apsolutni pobjednici Regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gatačke ekipe apsolutni pobjednici Regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:15.05.2019.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nevesinje juče je bila domaćin 24. Regionalnog takmičenja ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći sa realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja. Takmičilo se ukupno sedam ekipa, od čega četiri ekipe podmlatka i tri omladine.

Apsolutni pobjednici takmičenja, u obje uzrasne kategorije, su ekipe Opštinske organizacije Crvenog krsta iz Gacka.

Drugoplasirani u kategoriji podmlatka bili su Trebinjci, dok su treće mjesto zauzeli Bilećani.  

Drugo mjesto u kategoriji omladine zauzela je ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta iz Bileće, dok je domaća ekipa bila trećeplasirana. 

Sekretar Regionalne organizacije Crvenog krsta Branislav Arnautović rekao je da su svi učesnici pokazali zavidan nivo znanja, ali da samo prvoplasirane ekipe idu na Republičko takmičenje, koje će se održati 25. maja na Palama. 

Na samom početku takmičenja učesnike je pozdravila i poželjela im dobrodošlicu sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Nevesinje Branka Filmonović.

Ona je naglasila da je takmičenje u pružanju prve pomoći organizovano u okviru Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava svake godine u periodu od 8. do 15. maja.

" Ovo nije i jedina aktivnost koju mi provodimo u okviru Nedjelje Crvenog krsta. Tu je i neizostavno pružanje humanitarne pomoći", rekla je Filmonovićeva i dodala da su ove sedmice aktivisti Crvenog krsta iz Nevesinja obišli 15 socijalno ugroženih porodica i uručili im prehrambene i higijenske pakete, a zakucali su i na vrata nevesinjskog porodilišta, gdje su za dvije novorođene bebe uručili pakete sa bebi opremom. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: