Postavljen krst na spomen obilježju u Dobrom polju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Postavljen krst na spomen obilježju u Dobrom polju

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:10.09.2015.

Boračka organizacija opštine Gacko zajedno sa velikim brojem volontera, većinom gatačke omladine, protekli vikend je učestvovala u uređenju prostora i postavljanju krsta na spomen obilježju u Dobrom polju, opština Kalinovik.

aa
U rejonu Dobrog polja je samo u jednom danu, 9. juna 1993 god. stradalo sedam pripadnika Gatačke brigade, a tokom borbenih dejstava u zoni Kalinovik-Trnovo stradalo je ukupno 17 pripadnika ove brigade. Imena palih boraca biće upisana na ovom obilježju.

ss
„Bitno je istaći sa se ovoj i sličnim akcijama odaziva veliki broj patriotski orjentisane omladine, koja na ovaj način odaju zahvalnost svim borcima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske“, ističu iz Boračke organizacije Gacko.
Naredni vikend biće organizovana slična akcija uređenja kako bi prostor oko spomenika dobio konačan oblik, a otvaranje spomen obilježja planirano je krajem mjeseca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: