Dobro jutro Hercegovino (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dobro jutro Hercegovino (VIDEO)

Izvor: Herceg rtv | Datum:15.05.2019.

Petog maja sa zalaskom sunca počeo je mjesec ramazan. Muslimani Bosne i Hercegovine i širom svijeta su, nakon jacije-namaza, klanjali prvi teravih-namaz, a potom zapostili i prvi dan posta. Vjernici će ove 440. hidžretske godine postiti 29 dana, a post završava 4. juna kada nastupa Ramazanski bajram. Post je treći temelj islama i naređen 2. godine po hidžri. To je mjesec u kojem je počela objava od Allaha posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu i zbog toga je to mjesec lijeka i Allahove milosti, dobrote i svjetla vjernicima. Ovim povodom u emisiji "Dobro jutro Hercegovino" razgovaramo sa Imamom medžlisa Trebinje Sadikom -ef. Fazlagićem.

Za izgled voditeljke ovog jutra pobrinuli su se Butik Stil & Peko Trebinje.

Dobro jutro Hercegovino žele vam: SAM-TEX COMPANY, ŠTAMPARIJA PRINT SHOP, Dineco namještaj po mjeri, X express, Apoteke Belladonna - Trebinje, Klub 089, Bar 2000, Lotex, TRIAL doo, Mjenjačnice Nebac, Knjižara Glorija, Kapital Soft.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: