Osnivačka skupština Udruženja 'STARA HERCEGOVINA' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osnivačka skupština Udruženja 'STARA HERCEGOVINA'

Izvor: Radio Gacko | Datum:15.05.2019.

Osnivačka skupština Udruženja „Stara Hercegovina“ održaće se u subotu, 18. maja, sa početkom od 19 časova u banket sali hotela Jugoslavija u Beogradu.

Inicijator i pokretač ovoga udruženja je Trebinjac Mirko Butulija, nedavno tragično nastradali direktor AMSS, čiji će put na realizaciji projekata i aktivnosti nastaviti njegova supruga Marijana i brat Andrija.

Inače, Udruženje „Stara Hercegovina“ trebalo bi da okupi društva i organizacije ovoga tipa sa ciljem očuvanja naše tradicije i pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Svečanost povodom osnivanja ovoga zavičanog udruženja okupiće veliki broj gostiju sa područja nekadašnje Stare Hercegovine a koji danas žive u Srbiji, regionu i inostranstvu, kao i ugledne pojedince i crkvene velikodostojnike.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa pored projekcije filma o Staroj Hercegovini prisutni će moći vidjeti nastup KUD-a “Dimitrije Koturović“, guslare iz Škole gusala „Sandić“ i guslara Marka Šćepanovića, dok će tradicionalnu hercegovačku gangu izvesti članovi muške pjevačke grupe KUD-a „Sava Vladislavić“ iz Gacka.

Iz Udruženja „Stara Hercegovina“ pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanu osnivačku skupštinu, a sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona 00381-63-228-188, osoba za kontakt Andrija Butulija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: