Nevesinje: Uz pjesmu i igru završen tromjesečni boravak predškolaca u vrtiću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Uz pjesmu i igru završen tromjesečni boravak predškolaca u vrtiću

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:18.05.2019.

U vrtiću Sveta Evgenija carica Milica juče je održana završna priredba za predškolce koji su u ovoj ustanovi boravili u okviru tromjesečnog programa „Priprema djece pred polazak u školu“. Ovaj program od 2011.godine provodi Minstarstvo prosvjete i kulture RS.

Mališani, njih 65 imali su priliku da pred svojim roditeljima, bakama i dekama, braćom i sestrama pokažu šta su sve naučili tokom boravka u vrtiću.
Nevesinjski vrtić ponovo je bio ispunjen igrom, pjesmom i najljepšim emocijama koje zauvijek ostaju kao uspomene na čarobni svijet djetinjstva. Na kraju, po tradiciji pozdravili su se pjesmom „Doviđenja dragi vaspitači“ koja je izmamila i poneku suzu.

Direktorica vrtića Milena Kapor rekla nam je da je veoma zadovoljna ovom generacijom i smatra da je veoma važno da se djeci omogući igra i druženje sa vršnjacima što će im uveliko pomoći prilikom polaska u školu i prilagođavanja novoj sredini.

Ona je dodala da i ove godine, treći put zaredom, vrtić Sveta Evgenija carica Milica u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ organizuje boravak djece na moru. Sa svojim vaspitačima u Bečiće odlazi 14 mališana koji redovno pohađaju vrtić i pet koji su učestvovali u tromjesečnom programu, rekla je Kapor.

Naglasila je i da djeca na moru borave besplatno, a projekat provodi Javni fond za dječiju zaštitu RS u cilju razvojnih potreba djece.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: