Nevesinje od Vlade traži rekonstrukciju puta prema Mostaru i povezivanje s koridorom 5C | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje od Vlade traži rekonstrukciju puta prema Mostaru i povezivanje s koridorom 5C

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:19.05.2019.

Na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za 23. maj nalazi se Prijedlog zaključka o podnošenju inicijative Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava iz projekta „Moderizacija regionalnog puta Nevesinje-Berkovići“ na projekat „Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja Istočnu Hercegovinu sa Koridorom 5C“.

U obrazloženju inicijative koja će biti ponuđena odbornicima na usvajanje navodi se da je manistralni put Nevesinje – Mostar u lošem stanju i da je neophodno pronaći najoptimalnije rješenje za planiranje, projektovanje i izgradnju saobraćajnice koja bi zadovoljavala tehničke norme propisane zakonom.

Kako se navodi u Prijedlogu zaključka, izgradnjom pratećih objekata, prije svega tunela, riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala bezbjednost korisnika saobraćajnice.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije saobraćajnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina.

Na dnevnom redu 26. redovne sjednice Opštinskog parlamenta je Prijedlog odluke o usvajanju regulacionog plana „Novo groblje“ i više prijedloga odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini putem neposredne pogodbe radi oblikovanja građevinske čestice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: