Mladim muzičarima iz Nevesinja i Gacka prijali Majski susreti u Lazarevcu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mladim muzičarima iz Nevesinja i Gacka prijali Majski susreti u Lazarevcu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:28.05.2019.

Na 16. Majskim susretima u Lazarevcu učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“ osvojili su četiri prve i jednu drugu nagradu.

U konkurenciji mladih gitarista, učenice trećeg razreda Lana Brenjo i Anđela Budalić, u klasi nastavnika Alekse Tarabanovića, od stručnog žirija su dobile po 95 bodova i tako zaslužile prvu nagradu.

Harmonikaš Nikola Kovačić, učenik drugog razreda u klasi nastavnika Nikole Vukovića, dobio je drugu nagradu.

U konkurenciji mladih pijanista učenica trećeg razreda iz Područnog odjeljenja Gacko Sretenka Šupljeglav u klasi nastavnika Miljana Gutovića zaslužila je prvu nagradu.

Kamerni trio u čijem sastavu je bila nastavnica nevesinjske muzičke škole Marija Mastalo koja je svirala na klaviru osvojio je laureatsku titulu u kategoriji kamerna muzika. Podsjećamo, Mastalo je bila laureat i na Akordeon artu u Istočnom Sarajevu, dok je na Internacionalnom festivalu „Donne in musica“ u Beogradu osvojila prvu nagradu.

Organizatori muzičke manifestacije u Lazarevcu su Muzička škola „Marko Tajčević“ i Udruženje muzičkih pedagoga i stvaraoca „Vivače“.Festival čine koncerti umetničke muzike, takmičenja učenika muzičkih škola i studenata muzičkih akademija iz Srbije i inostranstva kao i programi kolektivnih javnih dabata. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: