Oglasila se i EU: U kontaktu smo i sa Beogradom i sa Prištinom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Oglasila se i EU: U kontaktu smo i sa Beogradom i sa Prištinom

Izvor: sputniknews.com | Datum:28.05.2019.

Povodom današnje operacije hapšenja Srba na sjeveru Kosmeta portparolka EU Maja Kocijančić izjavila je za Tanjug da operacije tzv. kosovske policije moraju da budu u skladu sa zakonom.

Na pitanje Tanjuga o reakciji Brisela na hapšenje Srba na sjeveru KiM, portparolka EU je odgovorila da operacije policije u Kosovskoj Mitrovici, koje ciljaju "osumnjičene pojedince iz cijelog regiona i ostatka Kosmeta", a na osnovu naloga Suda, "moraju da budu sprovedene u skladu sa zakonom".

- Pridržavanje vladavine prava, uključujuci i pretpostavku nevinosti, je ono za šta se EU snažno zalaže. Policijske operacije moraju da donesu povejrenje u zakon u svim zajednicama. One moraju da jačaju, a ne da slabe napore u cilju normalizacije - izjavila je Kocijančićeva.

Kocijančićeva naglašava da EU vjeruje da je potrebno više saradnje policije i pravosuđa od strane svih aktera i uz puno poštovanje Brisleskog sporazuma.

- U konaktu smo sa Beogradom i Prištinom i pozvali smo na "krajnju suzdržanost" - kaže Kocijančićeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: