U Nevesinju obilježen Svjetski dan borbe protiv multiple skleroze | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju obilježen Svjetski dan borbe protiv multiple skleroze

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:30.05.2019.

Povodom Svjetskog dana borbe protiv multiple skleroze u Gradskoj galeriji Nevesinje danas je otvorena izložba slika i ilustracija na temu „Moja skrivene MS“. Umjetnički radovi akademskog slikara  Amire Mugić svjedoče o životu i emocijama ljudi pogođenih multiple sklerozom.

Osim u Nevesinju izložbe su priređene u Banjaluci, Sarajevu i Zenici kako bi oboljeli zajedniči ukazali na probleme sa kojima se suočavaju.

Predsjednik Udruženja MS regije Istočne Hercegovine Branimir Tamindžija  naglasio je da oboljeli prije svega traže adekvatne terapije za koje sami ne mogu da obezbijede novac.

− Od oko 1800 oboljelih u Republici Srpskoj samo šest odsto prima terapiju o trošku Fonda zdravstvenog osiguranja, dok ostali žive  skriveni od očiju javnosti – upozorio je Tamindžija dodajući da se Udruženje zalaže za dostupnost lijekova svim oboljelim od MS.

Tamindžija  naglašava da je pravovremena terapija ključna za oboljele kako bi  tešku bolest držali pod kontrolom i zato im je pomoć države neophodna.

U Nevesinju je registrovano 17 oboljelih od multiple skleroze, a na području istočne Hercegovine ovu tešku bolest ima 95 lica.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: