Jovanu Dučiću ponovo ulica na Čukarici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jovanu Dučiću ponovo ulica na Čukarici

Izvor: Tanjug | Datum:16.09.2015.

Skupština grada Beograda vratila je danas jednoj od ulica na Čukarici naziv Ulica Jovana Dučića. Ulica u naselju Repiše, od Ulice Mile Jevtović do Ulice učitelja Stojana Cole, od 1972. do 2015. godine nosila je naziv Ulica Jovana Dučića, a na jednoj od prethodnih sednica gradskog parlamenta je preimenovana u Ulicu Jovana Tabakovića.

Jovanu Dučiću ponovo ulica na ČukariciU obrazloženju odluke piše da su građani tražili da se vrati stari naziv koji je ova ulica nosila od 1972. do 2015. godine – "Ulica Jovana Dučića".

Odbornik DS Zoran Alimpić ocenio je neozbiljnim što je grad na jedno vreme oduzeo ulicu Jovana Dučića, a sad je ponovo vraća i da to ne sme više da se događa.

Iz Komisije za imenovanje za spomenike i nazive ulica i trgova odgovoreno je da ne bi trebalo koristiti ispravljanje greške za političku raspravu.

- Nije bila ideja da Beograd ostane bez Ulice Jovana Dučića - rekao je Dejan Čulić iz te komisije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: