Trebinje: Inspekcija staje u kraj bespravnom građenju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Inspekcija staje u kraj bespravnom građenju

Izvor: Herceg tv | Datum:10.06.2019.

Kako su nam potvrdili u nadležnom Odjeljenju, u Trebinju su ovih dana pojačane kontrole iz oblasti bespravnog građenja.

Na nekoliko atraktivih lokacija uz riječni pojas, postavljene su crvene inspekcijske trake - fizička obilježja zabrane rada, kojima su, kako saznajemo, u proteklim danima prethodila rješenja o obustavi radova i prekršajni nalozi. Budući da je građevinska sezona u jeku, urbanističko-građevinski inspektori pri Odjeljenju za inspekcijske poslove komunalne policije, sprovode pojačane kontrole i nadzor nad gradnjom bez dozvole. Ovim mjerama vrši se uklanjanje objekata bez prethodno obezbijeđenih svih potrebnih dozvola, kontrole prijave gradilišta, izvođenje radova u skladu sa tehničkom dokumentacijom, obezbjeđenje gradilišta ograđivanjem i drugo.

Iz nadležnog Odjeljenja upućen je apel svim fizičkim i pravnim licima, koja planiraju gradnju na teritoriji Grada Trebinja, da pribave svu potrebnu urbanističko-tehničku dokumentaciju i dozvole, te da prijave početak izvođenja radova 7 dana ranije urbanističko-građevinskom inspektou, kako bi izbjegli kaznene mjere.

Takođe, napominju da svako kršenje zabrane izvođenja radova povlači sa sobom i krivično djelo po krivičnom zakonu Republike Srpske član 394.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: