U Dobrom Polju služen parastos gatačkim borcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Dobrom Polju služen parastos gatačkim borcima

Izvor: Herceh tv | Datum:11.06.2019.

Parastosom i polaganjem vijenaca na spomen obilježje poginulim borcima Gatačke brigde na kalinovačko trnovskom ratištu  je obilježena 26. godišnjica stradanja sedam gatačkih boraca koji su mučki ubijeni u zoru devetog juna 1993 godine.

Pomen su služili sveštenici sarajevske i gatačke parohije a cvijeće i vijence su položili predstvnici opština i boračkih organizacija Gacka, Kalinovika, Trnova i Foče, Rudnika i Termolektrane Gacko te rodbina porodica poginulih i ranjenih boraca Vojske Republike Srpske.

Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine opštinske boračke organizacije Milisav Koprivica, predsjednik Skupštine opštine Gacko Jovan Kovačević i načelnik opštine Kalinovik Mileva Komlenović.Spomenik je sagrađen 2015 godine i na njemu su ispisana imena 17 gatačkih boraca koji su dali živote u proteklom otadžbinskom ratu u rejonu Trnova I Kalinovika.

Deveti jun ostao je kolektivnom pamćenju Gačana kao najtužniji dan a na ratnom putu brigade dan kada je stradalo najviše boraca u jednom neprijateljskom pohodu.Osim sedmorice poginulih Gatačka brigade je imala i na desetine ranjenih boraca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: