Bileća: Počela izgradnja vodovoda u selu Baljci | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Počela izgradnja vodovoda u selu Baljci

Izvor: SRNA | Datum:11.06.2019.

U bilećkom selu Baljci je ozvaničen početak izvođenja prve faze izgradnje vodovoda u ovom selu, za koji je 600.000 KM donirala Vlada Srbije, a 200.000 KM Vlada Republike Srpske.


Prema riječima Milije Šukovića, direktora firme „Konstruktor inžinjering“ iz Bileće koja je izvođač radova, u prvoj fazi vodovoda biće izgrađene dvije pumpne stanice, rezervoar i cjevovod u dužini od 2.300 metara, a rok za završetak je 69 dana.

Projektant vodovoda u Baljcima Duško Vujović kaže da će se u sljedećoj fazi raditi glavni distributivni vodovod u dužini oko 17-18 kilometara, a onda slijedi dovođenje vode do kuća.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović izjavio je da će opština Bileća zajedno sa mještanima učiniti sve što može da obezbijedi 250.000 KM koje nedostaju za završetak projekta vodosnabdijevanja sela Baljci.

Mještanin sela Baljci i predsjednik Organizacionog odbora za izgradnju vodovoda Veselin Vujović izrazio je zadovoljstvo zbog početka izvođenja radova, istakavši da je život bez vode u ovom najvećem bilećkom selu bio težak.

Selo Baljci je najmnogoljudnije bilećko selo koje ima 121 domaćinstvo i 400 stanovnika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: