Trojičindanski sabor na Drenoviku u znaku izvorne pjesme i dječije olimpijade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trojičindanski sabor na Drenoviku u znaku izvorne pjesme i dječije olimpijade

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:14.06.2019.

Ovogodišnji Trojčindanski sabor na Drenoviku koji će biti održan u nedjelju, 16. juna biće obogaćen sa više kulturnih i sportskih sadržaja, najavljeno je iz Crkvene opštine Kifino Selo.

Nakon svete liturgije, svečane litije i lomljenja slavskog kolača biće priređen kulturno-umjetnički program i Prvi Trojčindanski sabor izvorne pjesme. Učešće je najavilo nekoliko gangaških grupa iz Republike Srpske koji će zajedno sa domaćim KUD-om i etno grupama „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“ pokazati dio bogate tradicije i ljepotu narodne pjesme.

Najmlađi učesnici sabora imaće priliku da učestvuju u zabavnim disciplinama koje su prisutne na Nevesinjskoj olimpijadi, a organizator je za učesnike pripremio slatke nagrade.

Na slavu Crkve svete Trojice u Kifinom Selu nekada se održavao najveći narodni sabor u nevesinjskoj opštini i ta tradicija u nešto manjem obimu sačuvana je do današnjih dana. Na čuveni Drenovik dolazio je narod iz okolnih srezova, sklapala su se nova poznanstva, ženilo se i udavalo, a delije su se ogledale u viteškim nadmetanjima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: